In de stad Zwolle is niet echt een plek waar bezoekers informatie kunnen verkrijgen over Thomas a Kempis, de schrijver van het boekje ‘de Navolging van Christus’ waarvan gezegd wordt dat het na de bijbel een van de meest verspreide boekjes over de christelijke wereld is.

v.a. 5 pers. | ma-zo | v.a. €10,- p.p | Organisator: Stadswandeling Zwolle & Historich Centrum Overijssel
Onder begeleiding van een gids wandel je langs historische plekken in de Zwolse binnenstad die belangrijk waren voor de ontwikkeling en de verspreiding van de religieuze hervormingsbeweging de 'Moderne Devotie'.

22 jul 2021 t/m 21 okt 2021 
Organisator: Museum Geert Groote Huis

Dit jaar is het 550 jaar geleden dat Thomas a Kempis overleed. Museum Geert Groote Huis eert daarom deze voormalig inwoner van Deventer met een expositie genaamd: 'Thomas a Kempis actueler dan ooit'. 

Vrijdag 27 augustus t/m eind oktober 2021 | gratis 
Organisator: ANNO, Museum in de maak

Wie is Thomas? Zet je koptelefoon op en trek je schoenen aan, want het is tijd om meer te weten te komen over Thomas a Kempis. 

Zaterdag 2 en zondag 3 oktober 2021
Organisatoren: Stichting Thomas a Kempis in Zwolle, Thomas-Stiftung Kiefer (vrienden uit Kempen), Ute Gremmel-Geuchen
Ceremonie met optreden in Zwolle met Consono Köln, Ute Gremmel-Geuchen

Ga zelf op zoek naar Thomas!

Wij nemen jouw heel graag mee in je zoektocht aan de hand van een vlog en een gratis audiotour. Maar er worden de komende tijd ook veel activiteiten georganiseerd om Thomas te leren kennen.

Over Thomas

Lees meer over het leven van Thomas, de prachtige citaten die hij heeft bedacht en de opgraving van zijn beenderen. Wist je trouwens dat zijn schrijn eerst lag in de St. Michaelskerk?