Zaterdag 10 juli t/m 28 augustus 2021
Windesheim is een klein dorp in de buurt van Zwolle met een lange en rijke historie. Op deze plek in de IJsselstreek is de kloosterorde die uit de Moderne Devotie is voortgekomene ooit begonnen, een spirituele beweging die ontstond onder leiding van Geert Groote en die tot doel had de kerk te zuiveren van verschillende uitwassen en wantoestanden.

NL ZlHCO 0264 5 6 TP000801 A. Schoenmaker web

Fotocredits: NL-ZlHCO_0264_5-6_TP000801 A. Schoenmaker | Collectie Historisch Centrum Overijssel

De kerk is van 10 juli tot en met 28 augustus op zaterdagmiddag geopend tussen 12.00 en 16.00 voor bezoekers. Dit is dé kans om op eigen gelegenheid even rond te kijken in de kerk en in de bovenzaal is een tentoonstelling te zien over de Moderne Devotie.

Op zondag 25 juli, de sterfdag van Thomas a Kempis, wordt er in de kerkdienst om 19.00 uur ’s avonds aandacht besteed aan de geestelijke erfenis van Thomas a Kempis. Deze is te bezoeken of achteraf te bekijken via www.kerkdienstgemist.nl.

De kerk van Windesheim is niet het enige overblijfsel van het klooster. Je kunt ook op eigen gelegenheid schatten en verhalen in de omgeving ontdekken met behulp van een wandelroute of fietstocht. Beide zijn in de kerk aanwezig.

Deze activiteiten worden aangeboden door: Stichting Vrienden van de Kerk in Windesheim, Hervormde gemeente Windesheim, Plaatselijke Belang Windesheim en Stichting Thomas a Kempis in Zwolle.

Meer informatie over het Klooster Windesheim. 

Ga zelf op zoek naar Thomas!

Wij nemen jouw heel graag mee in je zoektocht aan de hand van een vlog en een gratis audiotour. Maar er worden de komende tijd ook veel activiteiten georganiseerd om Thomas te leren kennen.

Over Thomas

Lees meer over het leven van Thomas, de prachtige citaten die hij heeft bedacht en de opgraving van zijn beenderen. Wist je trouwens dat zijn schrijn eerst lag in de St. Michaelskerk?