Hier start jouw zoektocht naar Thomas a Kempis. Wie is deze man, wat is zijn impact en mogen we hem met recht de grootste influencer uit Zwolle noemen? Ontdek het zelf en lees snel verder over Thomas.   

Het meest bekende boekwerk dat aan Thomas wordt toegeschreven is: Imitiatione Christi, De navolging van Christus. Dit werk gaat al eeuwen de wereld over en daarmee kunnen we Thomas een oprechte influencer noemen van toen en nu! Hij heeft veel mooie citaten opgeschreven.

In het rampjaar 1672 wordt Zwolle bezet door de bisschoppen van Münster en Keulen. Voor de bezetting moet de stad aanzienlijke bedragen opbrengen. Hiervoor wordt een groot deel van het stadszilver omgesmolten.

Vanaf de Vispoortenburg een blik op de Vispoortenplas met de toren van de RK Sint-Michaelskerk aan de Roggenstraat op de achtergrond. De toren werd afgebroken in 1965. Onder deze Zwolse toren stond de reliekschijn van Thomas a Kempis.

Thomas bracht zijn tienerjaren door in Deventer. Over deze periode uit zijn leven schreef Suzan Folkerts, conservator bij de Athenaeumbibliotheek in Deventer een blog.

Monument en l'honneur de Thomas a Kempis. Een technische tekening met het ontwerp voor een monument van Thomas a Kempis in de St. Michaelskerk aan de Roggenstraat in Zwolle. Dit ontwerp is niet uitgevoerd. Of toch wel...

Ga zelf op zoek naar Thomas
en ontdek zijn verhaal!

 

Over Thomas

Thomas a Kempis schreef het boek ‘De navolging van Christus’. Dit boek staat bekend als een van de meest vertaalde en meest gedrukte boeken ter wereld. Het gaat dan ook al eeuwen de wereld over en daardoor kunnen we Thomas een oprechte influencer noemen!