Hier start jouw zoektocht naar Thomas a Kempis. Wie is deze man, wat is zijn impact en mogen we hem met recht de grootste influencer uit Zwolle noemen? Ontdek het zelf en lees snel verder over Thomas.   

Het meest bekende boekwerk dat aan Thomas wordt toegeschreven is: Imitiatione Christi, De navolging van Christus.

In het rampjaar 1672 wordt Zwolle bezet door de bisschoppen van M√ľnster en Keulen. Voor de bezetting moet de stad aanzienlijke bedragen opbrengen. Hiervoor wordt een groot deel van het stadszilver omgesmolten.

Vanaf de Vispoortenburg een blik op de Vispoortenplas met de toren van de RK Sint-Michaelskerk aan de Roggenstraat op de achtergrond. De toren werd afgebroken in 1965. Onder deze Zwolse toren stond de reliekschijn van Thomas a Kempis.

Monument en l'honneur de Thomas a Kempis. Een technische tekening met het ontwerp voor een monument van Thomas a Kempis in de St. Michaelskerk aan de Roggenstraat in Zwolle. Dit ontwerp is niet uitgevoerd. Of toch wel...

Ga zelf op zoek naar Thomas!

Wij nemen jouw heel graag mee in je zoektocht aan de hand van een vlog en een gratis audiotour. Maar er worden de komende tijd ook veel activiteiten georganiseerd om Thomas te leren kennen.

Over Thomas

Lees meer over het leven van Thomas, de prachtige citaten die hij heeft bedacht en de opgraving van zijn beenderen. Wist je trouwens dat zijn schrijn eerst lag in de St. Michaelskerk?