Zaterdag 10 juli t/m 28 augustus 2021
Windesheim is een klein dorp in de buurt van Zwolle met een lange en rijke historie. Op deze plek in de IJsselstreek is de kloosterorde die uit de Moderne Devotie is voortgekomene ooit begonnen, een spirituele beweging die ontstond onder leiding van Geert Groote en die tot doel had de kerk te zuiveren van verschillende uitwassen en wantoestanden.

NL ZlHCO 0264 5 6 TP000801 A. Schoenmaker web

Fotocredits: NL-ZlHCO_0264_5-6_TP000801 A. Schoenmaker | Collectie Historisch Centrum Overijssel

De kerk is van 10 juli tot en met 28 augustus op zaterdagmiddag geopend tussen 12.00 en 16.00 voor bezoekers. Dit is dé kans om op eigen gelegenheid even rond te kijken in de kerk en in de bovenzaal is een tentoonstelling te zien over de Moderne Devotie.

Op zondag 25 juli, de sterfdag van Thomas a Kempis, wordt er in de kerkdienst om 19.00 uur ’s avonds aandacht besteed aan de geestelijke erfenis van Thomas a Kempis. Deze is te bezoeken of achteraf te bekijken via www.kerkdienstgemist.nl.

De kerk van Windesheim is niet het enige overblijfsel van het klooster. Je kunt ook op eigen gelegenheid schatten en verhalen in de omgeving ontdekken met behulp van een wandelroute of fietstocht. Beide zijn in de kerk aanwezig.

Deze activiteiten worden aangeboden door: Stichting Vrienden van de Kerk in Windesheim, Hervormde gemeente Windesheim, Plaatselijke Belang Windesheim en Stichting Thomas a Kempis in Zwolle.

Meer informatie over het Klooster Windesheim. 

Ga zelf op zoek naar Thomas
en ontdek zijn verhaal!

 

Over Thomas

Thomas a Kempis schreef het boek ‘De navolging van Christus’. Dit boek staat bekend als een van de meest vertaalde en meest gedrukte boeken ter wereld. Het gaat dan ook al eeuwen de wereld over en daardoor kunnen we Thomas een oprechte influencer noemen!