‘Wie is Thomas?’ is de grote vraag die centraal staat in de zoektocht van Thomas. In een 8-delige videoserie gaat Zwollenaar Thomas op onderzoek uit naar het verhaal van Thomas a Kempis. Wie was deze man, wat was zijn impact en mogen we hem met recht de grootste influencer uit Zwolle noemen?

Deze serie start op zondag 25 juli en gaat wekelijks uitgezonden worden via de kanalen van ANNO (abonneer je ook op het YouTube kanaal van ANNO). Dit najaar zal de complete film te zien zijn op RTV Oost.

ANNO biedt deze film aan in het kader van het 550ste herdenkingsjaar van Thomas a Kempis. De presentatie wordt uitgevoerd door Thomas Siemonsma en het camerawerk door Julius Media.

Aflevering 1/8 | Wie is Thomas?
In deze eerste aflevering gaat Thomas uit Zwolle op zoek naar Thomas. Hij wil meer te weten komen over zijn naamgenoot Thomas (a Kempis) die 550 jaar geleden ook in deze prachtige Hanzestad Zwolle leefde. Wie was deze man eigenlijk? En wat weten de Zwollenaren op dit moment nog over hem te vertellen? Thomas zoekt het voor je uit.

Aflevering 2/8 | Wie is Thomas?
In deze tweede aflevering gaat Thomas uit Zwolle op zoek naar Thomas. Hij wil meer te weten komen over zijn naamgenoot Thomas (a Kempis) die 550 jaar geleden ook in deze prachtige Hanzestad Zwolle leefde. Wie was deze man eigenlijk? Thomas zoekt het voor je uit tijdens een bezoek aan Historisch Centrum Overijssel.

Aflevering 3/8 | Wie is Thomas?
In deze derde aflevering gaat Thomas uit Zwolle op zoek naar Thomas. Hij wil meer te weten komen over zijn naamgenoot Thomas (a Kempis) die 550 jaar geleden ook in deze prachtige Hanzestad Zwolle leefde. Kunnen we Thomas a Kempis een influencer noemen? Voor een antwoord op die vraag neemt Thomas je mee naar Amsterdam, naar Naci Yilmaz van Onfluence.

Aflevering 4/8 | Wie is Thomas?
Thomas gaat op bezoek bij Bert Pierik, bij Begraafplaats Bergklooster en loopt letterlijk in de voetsproren van Thomas a Kempis. 

Aflevering 5/8 | Wie is Thomas?
Thomas gaat in gesprek met Mink de Vries en leert meer over de uitspraken van Thomas a Kempis. 

Aflevering 6/8 | Wie is Thomas?

Thomas reist af naar Deventer om een bezoek te brengen aan het Geert Groote Huis.

Aflevering 7/8 | Wie is Thomas?

Thomas kruipt in deze aflevering in de huid van Thomas a Kempis. 

Aflevering 8/8 | Wie is Thomas?

Thomas blikt in deze laatste aflevering terug op zijn zoektocht naar Thomas a Kempis. 

Ga zelf op zoek naar Thomas
en ontdek zijn verhaal!

 

Over Thomas

Thomas a Kempis schreef het boek ‘De navolging van Christus’. Dit boek staat bekend als een van de meest vertaalde en meest gedrukte boeken ter wereld. Het gaat dan ook al eeuwen de wereld over en daardoor kunnen we Thomas een oprechte influencer noemen!